A mázhoz és a díszítéshez: 2 tojássárgája,festett kemény tojás, színes marcipántojás.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A szárított élesztõt a tejjel és 1 teáskanál cukorral csészében elkeverjük, és lefedve körülbelül 15 percig pihentetjük.
A lisztet tálba szitáljuk és mélyedést nyomunk a közepébe. Beleöntjük a felfuttatott élesztõt és a tojásokat. A kisebb darabokra vágott margarint a liszthalom szélére rakjuk, majd rászórjuk a a vaníliás cukrot és a sót.
Az egészet kézzel sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 egyforma része osztjuk, és mindegyiket kb. 60 cm hosszú rúddá formázzuk.
A három rúdból copfot fonunk, majd koszorúvá alakítjuk. A két végét összenyomjuk. A koszorút kizsírozott sütõlemezre fektetjük, letakarjuk konyharuhával és kb. 20 percig kelesztjük.
A 200°C fokra felmelegített sütõben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük a koszorút. 20 perc sütés után megkenjük a simára kevert tojássárgájával, majd készre sütjük.
Végül kivesszük a sütõbõl és rácsra téve hagyjuk kihûlni. A koszorút a festett és a marcipántojásokkal tetszés szerint kirakjuk.