Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot bõ hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk. Másnap leszûrjük, fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a leöblített babérlevelet, felforraljuk, majd fedõ alatt gyenge tûzön kb. 45 percig fõzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihûlni. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk és apró darabokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd nagyon vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és gerezdekre vágjuk. Az ecetet a sóval és a borssal salátástálban elkeverjük. Az olajat villával belekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzva az öntethez adjuk. A salátához elõkészített valamennyi hozzávalót összekeverjük a hússal és az öntettel. A salátát letakarva kb. 30 percig érleljük. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A salátát a bazsalikommal megszórva tálaljuk.