2024.04.24. - György

Sonkás-hagymás lepény

Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütõpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szûrõbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk. Elõmelegített sütõben 20 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!