2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti mézestálka

Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 1 éjszakára a hûtõbe tesszük. (Napokig eláll ott.) Egy fém vagy jénai tálat beborítunk alufóliával, és lehetõleg ráncmentesre simítjuk. Az edény aljának megfelelõ kör alakú tésztát szabunk. A mézes lapot megkenjük vizes ecsettel (nem kell eláztatni!), és így helyezzük az alufóliára. A továbbiakban a figurákat hasonlóan helyezzük el. 180 fokon kb. 20 percet sütjük. A sütõbõl kivéve egy befõttes üvegre helyezzük át, és egy tojással átkenjük, amitõl szép fényes lesz. Így hagyjuk teljesen kihûlni másnapig, amikor is óvatosan megszabadítjuk az alufóliától.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!