2024.04.25. - Márk

Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Összekeverjük a lisztet, a keményítõt, az élesztõt, a cukrot, a sót egy tálban. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd kézimixer segítségével elkezdjük dagasztani. Utána apránként adagolva hozzáadjuk a langyos tejet, és addig keverjük a géppel, míg el nem válik a tészta a tál falától. Ha nincs kelesztõtálunk, csak lefóliázzuk a keverõtálat, és abban hagyjuk kelni kb. 1,5 órát a tésztát meleg helyen. Mikor ez letelt, kicsit kézzel átgyúrjuk a megkelt tésztát, és utána kinyújtjuk a sütõ formájára. (Én õzgerincformában sütöttem, így hosszúkás fazonja lett.) A formát kibéleljük sütõpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát, majd újra lefóliázzuk, és meleg helyen még 1/2 órát hagyjuk kelni. Ezután elõmelegített sütõben fél órát kell sütni. Mikor megsült, pár perc után kivesszük a tepsibõl, és levesszük róla a papírt, majd hagyjuk langyosra hûlni. Ekkor könnyebben felszeletelhetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!