2024.03.29. - Auguszta

Fõtt sonka

Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sonkát a fõzés elõtt fél napra hideg vízbe áztatjuk (hogy ne legyen annyira sós). Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Lassú tûzön kb. három és fél óra alatt puhára fõzzük. A sonkát a fõzõlében hagyjuk kihûlni. A fõzõlé tetején megdermedt zsiradékot kanállal leszedjük, s csak aztán vesszük ki a sonkát a fõzõlébõl. Hûtõbe tesszük tálalásig (a hálót akkor fejtjük le a sonkáról, miután kifagyott). A sonka fõzõlevében elkészített fõtt tojást kínálunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!