Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sonkát a fõzés elõtt fél napra hideg vízbe áztatjuk (hogy ne legyen annyira sós). Az áztató vizet leöntjük, a sonkát egy fazékba tesszük és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Lassú tûzön kb. három és fél óra alatt puhára fõzzük. A sonkát a fõzõlében hagyjuk kihûlni. A fõzõlé tetején megdermedt zsiradékot kanállal leszedjük, s csak aztán vesszük ki a sonkát a fõzõlébõl. Hûtõbe tesszük tálalásig (a hálót akkor fejtjük le a sonkáról, miután kifagyott). A sonka fõzõlevében elkészített fõtt tojást kínálunk mellé.