2024.03.29. - Auguszta

Köleskásás hurka

Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott kölest puhára fõzzük, mégpedig úgy, hogy a szemek szétrepedjenek. Ezután leszûrjük és kihûtjük. A puhára fõzött húst apró kockákra vágjuk, saját zsírján átfuttatjuk és hozzákeverjük a kását, hozzáadjuk a szitán átszûrt friss vért, megsózzuk, megfûszerezzük és alaposan elkeverjük, majd a disznó kellõen elõkészített vastagbeleibe töltjük. A hurkavéget lekötjük és 30 percig fõzzük. A fõzõlébõl kivett hurkát hagyjuk kihûlni. Fogyasztás elõtt átsütjük. Melegen feldarabolva vagy a sütés után kihûlve, szeletelve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!