Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tûzön, idõnként megkeverve körülbelül két órát fõzzük. Amikor már majdnem megfõtt, megfûszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfûvel, borsikafûvel és borssal. A körmöt, ha már megfõtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfõjön. Fõtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.