2024.03.29. - Auguszta

Pacalpörkölt (sertés körömmel)

Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfû, borsikafû, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tûzön, idõnként megkeverve körülbelül két órát fõzzük. Amikor már majdnem megfõtt, megfûszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfûvel, borsikafûvel és borssal. A körmöt, ha már megfõtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfõjön. Fõtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!