Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a fokhagymát, ráteszem a csíkokra vágott zöldpaprikát, és a saját levében üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott velõt hozzátéve néhány percig pirítom, majd a felvert tojást is hozzáöntve kocsonyásodásig keverem, ezután megsózom. Az egyforma szeletekre vágott húst kiverem, rákenem a tölteléket, majd összegöngyölöm és zsineggel megkötöm. Forró zsírban megpirítom, két pohár vizet öntök alá, és megpárolom. A forró zsíron üvegesre pirítom a maradék vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát megsózva fedõ alatt puhára párolom. Borssal és pirospaprikával megszórom, és a hús párolólevével felöntöm. Jól összeforralom, majd ráöntöm a húsra. Még egyszer felforralom, végül meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel. Ribizlivel tálalom.