2024.03.29. - Auguszta

Zengõi töltött rostélyos

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a fokhagymát, ráteszem a csíkokra vágott zöldpaprikát, és a saját levében üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott velõt hozzátéve néhány percig pirítom, majd a felvert tojást is hozzáöntve kocsonyásodásig keverem, ezután megsózom. Az egyforma szeletekre vágott húst kiverem, rákenem a tölteléket, majd összegöngyölöm és zsineggel megkötöm. Forró zsírban megpirítom, két pohár vizet öntök alá, és megpárolom. A forró zsíron üvegesre pirítom a maradék vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát megsózva fedõ alatt puhára párolom. Borssal és pirospaprikával megszórom, és a hús párolólevével felöntöm. Jól összeforralom, majd ráöntöm a húsra. Még egyszer felforralom, végül meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel. Ribizlivel tálalom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!