2024.04.20. - Tivadar

Kelkáposztafõzelék

Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kelkáposztát csíkokra vágom, alaposan megmosom, forró vízbe teszem, néhány percig fõzöm, maj a vizet leöntöm róla. Felöntöm friss vízzel, vagy csontlével és újra felteszem fõni. A fûszerekkel ízesítem.

Mikor félig puha, beleteszem a megmosott, kockákra vágott krumplit és fedõ alatt készre fõzöm. Az olajon a liszttel rántás készítek, mikor barnulni kezd beleteszem a finomra vágott hagymát, fokhagymás és a pirospaprikát. Felöntöm hideg vízzel és besûrítem vele a fõzeléket.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!