2024.04.16. - Csongor

Fettuccini alla genovese

Hozzávalók: 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fetuccine).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Pesto-t készítek a következõk szerint:

Mozsárban összedörzsölöm a friss bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, illetve a fenyõmagot. Hozzádörzsölöm a szétzúzott fokhagymagerezdeket is, apránként hozzávegyítem az olivaolajat. Zöld, egyenletes sûrûségû krémet kell kapni - ez a pesto.

A pestot elvegyítem egy deci fehérborral és a reszelt parmezánnal. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre” fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem, hozzákeverem a pestokeveréket és megszórom frissen õrölt borssal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!