2024.04.25. - Márk

Leves zabpehelybõl

Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Forrósítsuk meg az olajat a serpenyõben. Nagy tûzön süssük benne a hagymát 3-5 percig, folyamatosan keverve, majd takarék lángon 8-10 percig, amíg szép aranysárga nem lesz. Öntsük a hagymát, a zabpelyhet és a sót 6-8 csésze forrásban lévõ vízbe. Keverjük össze, és fõzzük lassú tûzön 20-25 percig.

Tálalás elõtt keverjük bele a szójaszószt.tûzön 8-10 percig, amíg szép aranysárga nem lesz. Öntsük a hagymát, a zabpelyhet és a sót 6-8 csésze lobogó vízbe. Keverjük össze, és fõzzük kicsi lángon 20-25 percig. Tálalás elõtt keverjük bele a szójaszószt lángon húsz-huszonöt percig. Tálalás elõtt vegyítjük bele a szójaszószt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!