Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejben elkeverjük az élesztõt és felfuttatjuk. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a fõtt burgonyát, 1 tojást, a sót és a felfuttatott élesztõt. Jól összedolgozzuk és 30
percig pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a sprotnit összekeverjük a másik tojással, a fûszerekkel, a zúzott fokhagymával, a citrom levével és héjával, majd egy-egy tésztadarab közepére teszünk egy kevés tölteléket. A tésztát félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk. 180 fokos olajba tesszük és megsütjük (7-8 perc). Salátával önálló étel, vagy ünnepi menüben különleges köret. Készítése kissé hosszadalmas, de az íze nagyon finom.