2024.04.25. - Márk

Paprikás sörlepény

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 1-1,5 dl joghurt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A megpuhított (de nem felolvasztott) vajat összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a pirospaprikával és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg csak elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és 3 centi széles, 5 centi hosszú téglalapokat vágunk belõle. 180 fokra felhevített olajban adagonként, apránként kisütjük (2-3 perc), majd a fölösleges olajat leitatjuk. Sörhöz kiváló korcsolya. A nyers tésztát a hûtõszekrényben napokig tárolhatjuk, s csak kisütni kell frissen, mielõtt a vendégek megérkeznek. Egyszerûen készíthetõ és nagyon olcsó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!