2024.04.25. - Márk

Italkorcsolya

Hozzávalók: a tésztához 40 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1 teáskanál só, a töltelékben: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika (esetleg erõs), 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Elõször a tölteléket készítjük el. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, megfûszerezzük és hagyjuk kihûlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Széles szájú pohárral nagy korongokat szúrunk ki belõle. A korong egyik felét megkenjük a hagymás töltelékkel, a másik felét ráhajtjuk és kicsit rá is nyomkodjuk. A gyengén felvert tojásfehérjével körben bekenjük a tészta szélét, majd ha a fehérje megszáradt, 180 fokra felhevített olajban apránként, kis adagokban megsütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat gondosan leitatjuk. Melegen jó igazán. Ha nem fogy el, sütõben (vagy mikrohullámú készülékben) felmelegíthetõ. Kissé hosszadalmas a készítése, de nagyon finom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!