Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
8 tojást keményre fõzünk, meghámozunk, és a tompábbik végükbõl egy nagyon vékony lapot levágunk. Óvatosan kiszedjük a fõtt sárgákat. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a felforrósított olajba rakjuk. Megsózzuk, rászórjuk a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemzöldet. Törött borssal ízesítjük és fedõ alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütve kissé kihûtjük, ezután összekeverjük a fõtt tojássárgákkal és a tejföllel. 1 nyers tojással a zsemlemorzsát is hozzáadjuk, majd a tölteléket óvatosan beletöltjük a kemény tojás fehérjerészébe. A megmaradt tölteléket összekeverjük a habosra felvert nyers tojásokkal. Az ilyen módon megtöltött tojásokat elõször lisztbe, majd a tojáskeverékbe mártjuk, ezután a zsemlemorzsában megforgatjuk. Majd ismét tojásba és morzsába forgatjuk. A nyílásánál jól rányomkodjuk a bundát, és úgy tesszük bele az olajba, hogy a nyílás fölfelé legyen. A forró olajban szinte pillanatok alatt "összekap" a töltelék és a bunda nem folyik szét. A 2-3 perc alatt megsült tojásokat hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Salátát se felejtsünk el mellé kínálni. Kissé bonyolult az elkészítése, de nagyon finom falat.