2024.03.29. - Auguszta

Sajtos-sonkás rizspogácsa

Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojásokat habosra verjük és hozzáadjuk a fõtt rizst. Beleszórjuk a fûszereket, belekeverjük a nagyon apróra vágott sonkát, a megolvasztott vajat, a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, valamint a mustárt. Az egészet jól összedolgozzuk és nedves kézzel pogácsákat formázunk belõle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és a 180 fokra felhevített olajban, nagyságtól függõen 2-4 percig sütjük. Szûrõlapáttal kivéve lecsöpögtetjük róla a
fölösleges olajat, ezután tûzálló tálra tesszük, szorosan egymás mellé. A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, s ezt rákenjük a sonkás rizspogácsák tetejére. Elõmelegített forró sütõbe tolva addig pirítjuk, amíg a sajt kissé színesedni kezd a tetején. Vigyázat, nem szabad megbarnítani! Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de nagyon ízletes.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!