2024.03.29. - Auguszta

Hagymás krumplilángos

Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a fõtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Egyszerûen készíthetõ, jóízû vacsora vagy vendégváró.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!