2024.03.29. - Auguszta

Virsli sült burgonyában

Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk és egészben, erõsen sós vízben majdnem puhára fõzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli darabot kapunk. A burgonyákat leszûrjük és hagyjuk lehûlni, majd almacsutkázóval hosszában úgy fúrjuk ki, hogy a virsli darabok beleférjenek. Ha az összes burgonyába beledugtuk a virsliket, akkor a 170 fokra felforrósított olajba apránként beletesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosasbarnára sülnek a megtöltött burgonyák (7-10 perc). A megsült darabokat leszûrjük és lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk párolt, vajas zöldségkörettel és majonézes mártással. Virsli helyett fõzõkolbásszal is készíthetjük. (A kifúrt burgonyaforgácsot más ételhez elhasználhatjuk, pl. készíthetünk belõle burgonyás rántottát.) Kissé munkaigényes, de olcsó és nagyon jó étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!