Hozzávalók: 30 deka fehér vagy tarkabab, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 3 deka finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci tejföl, kevés pirospaprika, evõkanálnyi ecet, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A babot elõzõ este, miután kiválogattuk, bõ vízben beáztatjuk, ezáltal a bab héja felpuhul, megduzzad, és rövidebb idõ alatt fõ meg. Ezután leöntjük róla a vizet és hideg vízben feltesszük fõni. Csak akkor sózzuk meg, amikor már puhulófélben van.
A zsírból a liszttel világosbarna rántást pirítunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a paprikát, elkeverjük benne és egy kevés hideg vizet öntünk hozzá, berántjuk a fõzeléket. Tejföllel és ecettel ízesítve jól felforraljuk.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!