2024.04.19. - Emma

Túrós kifli

Hozzávalók: 14 deka tehéntúró, 14 deka vaj, 14 deka liszt, 1 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

14 deka friss tehéntúrót szitán áttörünk, hozzáadunk 14 deka vajat, 14 deka lisztet, 1 tojás sárgáját, kis sót, 1 kávéskanál porcokrot, mindezt jól összekeverjük, gyúrótáblán háromszor kinyújtjuk negyed óránként pihentetve, mint a vajastésztát. Kis kifliket formálunk belõle, kikent tepsibe rakjuk, tojással bekenjük és forró sütõben szép pirosra sütjük, azonnal tálaljuk. Hidegen is fogyasztható, de frissen jobb.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!