2024.04.19. - Emma

Gesztenyés pulykamell

Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott pulykamell, 2 db egész tojás, 15 dkg gesztenyemassza (a gesztenyemassza édes is lehet), 3-4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál mustár;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, húskalapáccsal kissé kiveregetjük és megsózzuk. 15 percre félretesszük. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük a gesztenyemasszát. Annyi sót teszünk bele, hogy megkóstolva erõsen sósnak érezzük. Ezután a borssal és a mustárral megfûszerezzük, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy a massza tejföl sûrûségû legyen. A pulykamell-szeleteket elõször lisztben megmártjuk, ezután a tésztában megforgatva 180 fokra felhevített olajba tesszük és 6-8 perc alatt szép aranybarnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük vagy papírtörülközõvel leitatjuk róla, és pikáns befõttel, kompóttal, valamint burgonyapürével vagy párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!