2024.04.20. - Tivadar

Csirkemájas burgonyapogácsa

Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és az almareszelõ durva fokán nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévõ sós vízbe tesszük, majd ha megfehéredett, leszûrjük és ledaráljuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után
szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fûszert és a ledarált májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Lecsurgatjuk róla a fölösleges olajat és bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!