zsemlemorzsa.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A burgonyát meghámozzuk és az almareszelõ durva fokán nyersen lereszeljük. A májat néhány percre forrásban lévõ sós vízbe tesszük, majd ha megfehéredett, leszûrjük és ledaráljuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk és a tejjel leöntjük. Pár percnyi áztatás után
szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a nyers burgonyát, az összes fûszert és a ledarált májat. Ráöntjük a nyers, felvert tojásokat, és addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk a masszából és zsemlemorzsában megmártjuk. Jól rá is nyomkodjuk a morzsát. Forró olajban 6-8 perc alatt pirosra sütjük.
Lecsurgatjuk róla a fölösleges olajat és bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk. Kissé munkaigényes, de nagyon finom.