Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A padlizsánokat megmossuk, a szárát levágjuk és ujjnyi vastagra szeleteljük. Mindkét oldalán megsózzuk és legalább húsz percig hagyjuk állni, eközben kesernyés levét kiengedi. Papírtörülközõvel leitatjuk a szürkés levet, majd a már száraz padlizsánkarikákat a 190 fokra felhevített olajba rakjuk. Nagyon gyorsan (3-4 perc) megsütjük, lyukas lapátkanállal kiemeljük az olajból és tálra rakjuk. Még forrón meghintjük kevés sóval, borssal és gyömbérrel. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. Melegen köretnek tálalhatjuk hús mellé, hidegen salátaként fogyasztjuk, valamilyen csípõs mártással, pl. ketchuppal vagy paprikamártással. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ különlegesség.