2024.04.17. - Rudolf

Rántott kelkáposztatekercs

Hozzávalók: 8 szép nagy kelkáposztalevél, 2 dl sûrû tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál pirospaprika, csipetnyi köménymag, só, törött bors ízlés szerint;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kelkáposztaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, és forrásban lévõ vízbe tesszük. Az újraforrástól számított öt percig fõzzük, ezután leszûrjük, és hagyjuk megszikkadni. Közben a reszelt sajtot, a nyers tojást és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménymagot, majd kevés sóval és borssal fûszerezzük.

Egy-egy kiterített kelkáposztalevelet bekenünk a sajtos-tojásos krémmel, és úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát szokás. A forró olajba óvatosan beletesszük a tekercset: a megolvadt sajt és a tojás a hõ hatására összefogja. A 3-4 perc alatt megsült tekercseket papírtörülközõre rakjuk, hogy az a fölösleges olajat felszívja, majd háromcentis darabkákra vágjuk. Hidegen is, melegen is nagyon ízletes. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik mellé, ha melegen fogyasztjuk. Gyorsan és egyszerûen készíthetõ, olcsó étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!