2024.04.16. - Csongor

Sült töltött paprika

Hozzávalók: 4 szép nagy paradicsompaprika, 5 db egész tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, késhegynyi törött fekete bors, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry-por;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A paradicsompaprikák kalapját és szárát levágjuk, majd a magos csumát kiszedjük. Ügyeljünk arra, hogy a paprika fala ne sérüljön meg! Egy tojást felverünk, összekeverjük a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal, ezután hozzáadjuk a fûszereket. A tojásos krémbõl a paprikák aljába egy keveset belekenünk, majd a megmaradt tojásokat sorban (mindegyik paprikába egyet-egyet) beleütünk.

A tetejére rákenjük a megmaradt krémet, visszahelyezzük a kalapokat, kicsit rányomjuk, majd a felforrósított olajba óvatosan, egyenként beleeresztjük. Csak annyi ideig sütjük, amíg a paprika héja kissé sötétedni, ráncosodni kezd (5-6 perc), addigra a nyers tojás megsül a paprika belsejében. Lapáttal alányúlva, óvatosan kiszedjük az olajsütõ készülékbõl, és a felesleges olajat lecsöpögtetjük. Nagy tál salátával tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, finom vacsora.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!