2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ropogós cukkíni tejfölös hagymával

Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 2 db egész tojás, kevés szójaliszt vagy rizsliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a hagymához: 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A cukkíniket megmossuk, de nem hámozzuk meg. Mintha rósejbnit sütnénk, úgy gyaluljuk vékony karikákra. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és a zöldséget elõször lisztbe mártva megforgatjuk a fûszeres tojásban, majd ismét a szójalisztbe hempergetjük. A 180 fokos forró olajban ropogós-pirosra sütjük (5-7 perc), és leszûrve tálra rakjuk. Nem szabad lefedni, nehogy megereszkedjen.

Hagyjuk kihûlni, közben elkészítjük a tejfölös hagymát: a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és a karikákat szétszedjük. A forró olajon megsózzuk, fedõ alatt üvegesre pároljuk (3-4 perc), majd meghintjük a törött borssal és a tûzrõl lehúzzuk. Ráöntjük a tejfölt, jól összekeverjük, és kihûtjük. Egyszerûen készíthetõ, finom vendégváró étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!