Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zellereket alaposan lesikáljuk, majd meghámozzuk és fél centi vastag karikákra szeleteljük. A karikákat egymásra téve egyforma hosszú csíkokra aprítjuk. Tiszta konyharuhán leszikkasztjuk, és a 170 fokra felforrósított olajba tesszük. Szép piros-ropogósra megsütjük (7-10 perc). Az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük, és nagy tálon szétterítjük, hogy ne melegítsék egymást a kis rudacskák. Csak akkor sózzuk meg, ha teljesen kihûlt. Remek sör vagy borkorcsolya. A zellert intenzív, fûszeres íze miatt nem mindenki szereti, de így megsütve egészen más, mint a levesben. Nagy elõnye, hogy nem hizlal, viszont nagy rosttartalma folytán nagyon egészséges rágcsálnivaló. Fokhagymás majonézbe vagy petrezselymes tartármártásba mártogathatjuk, de magában is nagyon ízletes. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó.