2024.03.29. - Auguszta

Rokfortos rántott paradicsom

Hozzávalók: 8 db kemény, egyforma paradicsom, 5 dkg reszelt rokfort, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál búzadara, késhegynyi törött fehér bors, a bundázáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A paradicsomok szárát és kocsányát éles késsel kivájva, a belsejüket úgy szedjük ki, hogy a paradicsom fala legalább másfél centi vastag maradjon. A rokfortot összekeverjük a felvert tojással, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a búzadarát. Jól összekeverjük, és 15 percet várunk, hogy a búzadara a felesleges nedvességet beszívja. A sajtos tölteléket elosztjuk a paradicsomok belsejében, majd a megtöltött zöldséget elõször lisztbe mártjuk, utána felvert tojásban megforgatjuk és zsemlemorzsában meghempergetjük. Ezután még egyszer tojásba mártjuk, végül ismét zsemlemorzsába forgatjuk, így lesz a burka olyan szilárd, hogy sülés közben a paradicsomlé nem folyik ki belõle. 180 fokos olajba óvatosan beletesszük a bundázott paradicsomokat, de egyszerre csak négy darabot, majd gyorsan megsütjük (4-5 perc), és melegen, azonnal tálaljuk. Nagyon finom elõétel vagy könnyû vacsora egy-két szelet pirított kenyérrel. Kissé munkaigényes, de nagyon finom és nem drága.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!