2024.04.18. - Andrea, Ilma

Húsvéti palócz leves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk. Az apróra vágott hagymát mangalica zsírban , üvegesre pirítjuk, majd levesszük a tûzrõl és összekeverjük a pirospaprikával. Felöntjük kevés vízzel majd hozzáadjuk az ürühúst, és visszatesszük a tûzre. Sózzuk és fûszerezzük a szétzúzott köménymaggal fokhagymával és a babérlevéllel. Puhára pároljuk.

A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, a zöldbabot úgy ahogy a fõzelékhez szoktuk. Külön-külön sós vízben megfõzzük a babot, majd a burgonyát. Majd lével együtt hozzáöntjük a megpuhult húshoz, úgy hogy gulyásleves sûrûségû legyen és együtt felforraljuk. Lisztes habarást készítünk: a tejfölt elkeverjük egy kávéskanálnyi liszttel, a levesbe habarjuk. Néhány percnyi forralás után megszórjuk apróra vágott, friss kaporral).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!