2024.04.23. - Béla

Zellerleves pirított zsemlekockával

Hozzávalók: 30 dkg zeller, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 zsemle, zellerzöld, õrölt bors, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A megtisztított, felkockázott zellert fõzd puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is. A tejfölbõl és a lisztbõl készíts habarást és ezzel sûrítsd be a levest. (Ha kell, még adj hozzá sót.) A felkockázott zsemlét sütõben pirítsd meg. Tálaláskor szórj zsemlekockákat és finomra vágott zellerzöldet a leves tetejére.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!