2024.04.19. - Emma

Mandulás palacsinta

Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lisztbol, a tojásból, a tejbol és a két evokanál olajból palacsintatésztát keverünk, megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szétválasztjuk a tojássárgájákat a fehérjéktol, a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az orölt mandulát. A tejet majdnem forrásig melegítjük, majd óvatosan a tojásba csurgatjuk. Vízfürdoben krémmé surítjük. Hozzáadjuk a mandulaeszenciát és hulni hagyjuk.

Egy nagyobb serpenyoben olajat forrósítunk, a tésztába keverjük a fölszeletelt mandulát és 6 darab palacsintát sütünk a masszából. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a tojáskrémbe forgatjuk és a palacsintákra adagoljuk. A palacsintákat félbe hajtjuk és kivajazott sütolemezre fektetjük. Elomelegített sütoben 6-8 percig sütjük. Az öntethez a málnát a cukorral pépesre turmixoljuk (néhány szemet félreteszünk a díszítéshez).

A palacsintákat porcukorral megszórjuk, a vékonyra szeletelt pirított mandulával és a málnaszemekkel díszítjük, az öntetet külön tálkában kínáljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!