Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra daraboljuk. A burgonyaropogós készíthetõ még a formázáskor keletkezõ burgonyahulladékból is, amely például a hasábburgonya darabolásakor visszamarad. A burgonyát fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rájuk, hogy ellepje, majd megsózzuk. A burgonyát puhára fõzzük, leszurjük, és még forrón áttörjük szitán. Az áttört burgonyát összekeverjük négy tojássárgájával, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval.
A burgonyaropogós anyagát jól összedolgozzuk. Zománcozott sütõlapon szétkenjük, és hûtjük. A burgonyaropogósból kb. 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk lisztezett gyúrótáblán habhártya segítségével. A burgonyaropogóst bundázzuk. A bundázás egyik módja, amikor az anyagokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. A bundázott ételeket mindíg bõ, forró zsírban sütjük. A bundázott, bõ zsírban sütött ételeket tálpapírral ellátott fémtálra tálaljuk.