2024.03.29. - Auguszta

Gombakotlett

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 zsemle, 3 tojás, tej, zsír vagy vaj, zsemlemorzsa, 5-6 szál petrezselyem, liszt, bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, s a lereszelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel egy kanál zsiradékon pároljuk puhára. A zsemléket áztassuk tejbe, csavarjuk ki, adjunk hozzá két tojást, sózzuk, borsozzuk és dolgozzuk össze a párolt gombával.

A masszából formázzunk lepényeket, azokat forgassuk lisztbe, majd elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába, és forró zsiradékon mindkét oldalukat süssük pirosra.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!