2024.04.25. - Márk

Reszelt cékla

Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A cékla héját levágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk az ecetes tormát, sót és köménymagot, majd pár órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét, a céklát üvegekbe tesszük, és lenyomkodjuk. A levéhez keverjük az ecetet és cukrot, majd az üvegekbe merjük. A tetejére tesszük a tartósítószert, lezárjuk, és 8-10 percre gõzbe állítjuk. A vízben hagyjuk, amíg ki nem hûl.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!