2024.04.20. - Tivadar

Almás palacsinta

Hozzávalók: 2 tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1-2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 2 nagy savanykás alma, 1 evokanál porcukor, 1 evokanál citromlé, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál, orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi orölt szegfuszeg;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfuszeget. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásos suruségu palacsintamasszát kapjuk. (Akkor jó, ha tejfölként folyik.) Az egyik almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és az almareszelo durva fokán lereszeljük. Az almareszeléket azonnal belekeverjük a tésztamasszába. Csak az elso palacsinta sütése elott kikent palacsintasütoben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belole.

A palacsintákat négyrét hajtjuk és tuzálló tálra rakjuk. A megmaradt almát ugyancsak meghámozzuk, kicsumázzuk és a felét nagyon vékony szeletkékre vagy csíkokra aprítjuk. A másik felét a citromlével együtt turmixpohárba tesszük és péppé zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Az almás tejfölbe beletesszük az almaszeletkéket és a palacsinták tetejére öntjük. Néhány percre betesszük az elomelegített forró sütobe. Éppen csak átmelegítjük, pirítani nem szabad.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!