Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
4 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spárga (konzerv)
20 dkg széles metélt
2 evõkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyõbõl a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedõ alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 413 kcal