2024.03.29. - Auguszta

Csirkemell spárgás tésztával

Elõkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafõzéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
20 dkg spárga (konzerv)
20 dkg széles metélt
2 evõkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyõbõl a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedõ alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifõzzük a tésztát, leszûrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 413 kcal
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!