Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig fozzük. A fott zöldséget kissé kihutjük, és levével eygütt turmixgépben pépesítve, félretesszük. A serpenyobe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen - ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a cukor egészen elolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra
öntve, forrón tálaljuk.