2024.04.19. - Emma

Hamis vadasmártás

Hozzávalók: 1 csokor leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál liszt, 2 dl tejföl, 1 evokanál mustár, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 evokanál cukor, 3 evokanál olaj, ízlés szerint só, 1 csapott mokkáskanál törött bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig fozzük. A fott zöldséget kissé kihutjük, és levével eygütt turmixgépben pépesítve, félretesszük. A serpenyobe öntjük a megmaradt olajat, rászórjuk a cukrot, és kevergetve világos karamellé pirítjuk. Ezután nagyon óvatosan - nehogy a forró cukor kifröccsenjen - ráöntjük a zöldséges pépet, és addig forraljuk, amíg a cukor egészen elolvad benne. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet.
Kevergetve jól kiforraljuk. A zöldséges gombócokra
öntve, forrón tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!