2024.04.16. - Csongor

Húsos, rántott palacsinta

Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 300 g sertéspörkölt, bármilyen sült vagy párolt hús, 1 dl tejföl, só, orölt bors;

A bundázáshoz: 50 g liszt, 2 db tojás, 200 g zsemlemorzsa, 3 dl étolaj a sütéshez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejfellel és a fuszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk, és téglalap alakúra hajtogatjuk. Eloször lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bo, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!