2024.04.19. - Emma

Medvetalp

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 31 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 3 tojás, 18 dkg vaj, eper-, málna-, vagy ribizlilekvár, 6 tojásfehérje, 20 dkg durvára vagdalt dió, 5 dkg reszelt csokoládé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztbõl, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelõ nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral. Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gõz fölött addig fõzzük, amíg elég sûrû lesz ahhoz, hogy rákenhessük a tésztára. Langyos sütõben megszárítjuk, és kockára vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!