2024.03.29. - Auguszta

Húspuding

Hozzávalók: 20-25 dkg sovány fõtt vagy sült hús, 1,5-2 db zsemle, 2 tojás, petrezselyemzöld, bazsalikom, borsikafû;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: 20-25 dkg sovány fõtt vagy sült húst finomra darálunk. alaposan összedolgozzuk 1,5-2 db tejben áztatott, kinyomkodott és jól szétmorzsolt zsemlével, 2 tojássárgájával, finomra vágott petrezselyemzölddel, csipetnyi bazsalikommal, borsikafûvel, végül lazán belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Csésze alakú egy vagy kétszemélyes fém vagy hõálló üveg pudingformát vagy több adag esetén özgerincformát alaposan kivajazunk, liszttel meghintjük, majd kétharmadáig töltjük hússal. Nagyobb edénybe, hideg vízbe állítjuk, és letakarva lassú tûzön megfõzzük. Amikor elkészült, kiborítjuk, és több adag esetén vigyázva fölszeleteljük. Ha a masszával töltött formát nem állítjuk vízbe, hanem elõmelegített sütõben megsütjük, húsfelfujtat kapunk.

A leírtak alapján készíthetünk máj-, tojás-,sajt-,zöldség-,halpudingot, illetve felfujtat. Formálhatunk a fenti keverékekbõl 8-10 cm hosszú, 2 cm vastag hengereket ,és lapos pogácsákat is, amelyeket zsemlemorzsába forgatva bõ olajban sütünk ki. Ebédre vagy vacsorára készíthetjük, ízlés szerinti (sajt-, uborka-, paradicsom-,sóska-,gyümölcs-,kapor-, torma-stb.) mártással körülöntve, fél adag petrezselymes burgonyával, burgonyapürével kiegészítve.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!