2024.04.20. - Tivadar

Húsos-besameles rakott tojás 4 személyre

Hozzávalók: 8 kemény tojás, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 20 dkg gomba, 5 dl besamel, diónyi vaj, petrezselyem, zsemlemorzsa, õrölt szerecsendió, õrölt bors, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojást karikázd fel. A húst daráld meg, és a megtisztított, apróra vágott gombával együtt a vaj felén pirítsd 1-2 percig, majd hagyd kihûlni. A besamelt ízesítsd szerecsendióval, és everj bele apróra vágott petrezselymet. A maradék vajjal kenj ki egy tûzálló tálat, szórd meg kevés zsemlemorzsával, rakj az aljába egy sor tojást, teríts rá húsos gombát, arra pedig mártást. Úgy rétegezz tovább, hogy a tetejére is mártás jusson. Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél süsd, míg a teteje megpirul. Tálaláskor hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!