2024.04.20. - Tivadar

Amaretti (mandulás puszedli itáliából)

Hozzávalók kb. 3 5 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserûmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evõkanál vaj, és 1 evõkanál liszt a tepsihez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés:

A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserûmandula-aromával; a tojásfehérjébõl kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

Elkészítés:

A sütõt 150 fokra elõmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csõvel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütõ középsõ szintjén arany­sárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.

Tipp:

A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelõen szilárd legyen.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!