Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserûmandula-aromával; a tojásfehérjébõl kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.
Elkészítés:
A sütõt 150 fokra elõmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csõvel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütõ középsõ szintjén aranysárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.
Tipp:
A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelõen szilárd legyen.