2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bundáskenyér variáció

Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítõ, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és õrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütõlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fûszereket és a zúzott fokhagymát.

Minden darab kenyeret belemártok a fûszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütõlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tûzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!