Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Világos vajas rántást készítünk. Ha a rántás fehéren habzik, a felengedett sóskapürét hozzákeverjük. Simára kevert tejfelt, vizet – vagy ha van csontlevesünk, akkor azt – adunk hozzá, cukorral, sóval ízesítjük, és kiforraljuk. Sóskalevesünk bársonyosnak, krémszerûnek és enyhén savanykásnak kell lennie. Betétje a buggyantott tojás, amit közvetlenül a tálalás elõtt fõzünk bele a levesbe. A forrásban lévõ levesbe közvetlen közelrõl engedjük bele a felette feltört egész tojást. Óvatosan megkeverjük, és 3-4 percig így fõzzük. Ez idõ alatt a fehérje megszilárdul, a tojássárgák viszont folyósak maradnak. A sóskalevest csészében tálaljuk, és mindegyikbe egy tojást teszünk.