2024.04.25. - Márk

Körtés lasagne

Hozzávalók: 50 dkg körte, 2 csomag lasagnelap, 10 dkg laskagomba, 10 dkg sajt, 3 db narancs, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, csipet reszelt szerecsendió, csipet ôrölt gyömbér, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A narancsokat megpucoljuk. Mindkettõt felkarikázzuk. A laskagombát megmossuk, szirmaira szedjük. A tejszínt elkeverjük kevés õrölt gyömbérrel, sóval, reszelt szerecsendióval, a reszelt sajt egy részével. Kivajazott, tûzálló edénybe alulra lasagnelapot terítünk, rátesszük a narancsot, gombát. Megint lasagnelap kerül rá. Erre körtét és gombát halmozunk. A rétegelést így folytatjuk, míg az anyagok tartanak. Ráöntjük a maradék ízesített tejszínt, meghintjük a visszatartott reszelt sajttal, majd forró sütõben aranysárgára sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!