2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lencseleves húsgombóccal

Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 kis fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3 szál sárgarépa, 2 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. liszt, 1 tk. cukor, 25 dkg. darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, fél tk. szárított majoránna, szerecsendió, negyed liter húsleves, ízlés szerint só, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lencsét bõ vízben fõzzük kb. 45 percig. Közben hámozzuk meg a hagymát, vagdaljuk apróra, tisztítsuk meg a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, mossuk meg és vágjuk kockákra. Forrósítsuk meg a vajat, pároljuk meg a zöldséget, majd hintsük meg liszttel. Öntük bele a lencsét a levével együtt, sózzuk meg, majd fõzzünk mindent puhára. Ízesítsük a levest borssal, cukorral, ecettel. Gyúrjuk össze a darált húst tojással, zsemlemorzsával, sóval és a fûszerekkel.

Forraljunk fel negyed liter maradék húslevest (vagy negyed liter vízben egy húsleves kockát). Formáljunk kis gombócokat a húsmasszából, majd fõzzük a levesben kb. 10 percig. Végül öntsük a gombócokat és a húslevest a lencselevesbe.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!