2024.04.24. - György

Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott, letörölgetett, lebõrözött csirkemellet annyi forrásban levõ sós vízbe teszem, amennyi szûken ellepi. Puhára fõzöm Leszûröm, jól lecsöpögtetem, majd kicsontozom, és a húst metéltre vágom.

A levétõl leszûrt marinált paradicsompaprikát ugyancsak metéltre, a megmosott és letörölgetett paradicsomokat pedig kis kockákra vágom. A zöldhagymát tisztítás után vékonyra karikázom (zöldjével együtt) és megsózom.

A tejfölt és a juhtúrót simára keverem, ízesítem a paprika-lével, a cukorral, a sóval, az õrölt fehér borssal. Hidegre teszem. A tojásokat közben keményre fõzöm, és meghámozva nyolcadokba vágom. Salátástálba teszem az összes hozzávalót, rálocsolom a hideg mártást és visszateszem a hûtõszekrénybe 1-2 órára. Közvetlenül tálalás elõtt hozzákeverem a megmosott, leszárított és kézzel kis darabkákra tépett salátát.

Azonnal kínálom, nehogy a fejes saláta összeessen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!