2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A rizst gondosan átválogatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi jól ellepi, és addig fõzzük, amíg az összes leve el nem fõ. Ezután ráöntjük a tejet, beleszórjuk a kókuszreszeléket, megsózzuk, és kásává fõzzük. Az összes tejet fel kell szívnia. Végül megöntözzük a narancslével, beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd saját gõzében 15 percig hagyjuk állni. Kihûtjük, végül a fagylaltgépben megfagyasztjuk. A fagylalt, tetszés szerint ízesíthetõ õrölt fahéjjal, reszelt csokoládéval vagy narancshéjjal is. Az ízesítõt csak az elkészülte elõtti percekben adjuk hozzá, hogy ne olvadjon bele a fagylaltba, így annak színét nem sötétíti meg.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!