2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Olasz almatorta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat, a cukrot és a tojássárgáját dolgozzuk össze a tejjel és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet. Miután megcsináltuk a tésztát, pihentessük hûtõszekrényben. Pucoljuk meg és vegyük ki a magházát az almáknak és szeleteljük karikákra, majd szórjuk meg egy kis cukorral. Vajazzunk ki egy tortaformát és öntsük bele a tésztát, majd tegyük rá az almaszeleteket.

Toljuk be a 180 °C-ra elõmelegített sütõbe és kb. 20 percig süssük. Miután megsült, hagyjuk kihûlni és kenjük be, - pl. egy ecsettel - sárgabaracklekvárral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!